Ce este KIDS CHEF ACADEMY?

KIDS CHEF ACADEMY, este un proiect în cadrul Horeca Culinary School, o școală premium de educație culinară și dezvoltare personală pentru copii.

 

Oferim

copiilor și tinerilor abilitățile și cunoștințele necesare pentru a învăța să facă alegeri sănătoase pentru ei înșiși.

Misiunea noastră

este de a oferi o experiență culinară, antrenantă, distractivă, inovatoare și creativă, o călătorie culinară … mereu altă destinație.

Promovăm

stiluri de viață sănătoase și construim caractere printr-o pasiune comună pentru gătit.

“Educația nutrițională continuă, bazată pe senzorial și lucru practic, schimbă modul în care copiii și tinerii – și părinții lor – se gândesc la alimente și sănătate pentru totdeauna.”

De ce educație culinară?

» Problemele de sănătate precum deficitul de vitamine, obezitatea și dereglările hormonale sunt tot mai frecvente în rândul copiilor. Marea majoritate a acestora sunt datorate unui obicei alimentar disfuncțional. De aceea este foarte importantă educarea alimentară a copiilor încă din primii ani.

 • Programele noastre practice, contribuie la dezvoltarea motricitatii si coordonarea mână-picior;
 • Copii si tinerii invata despre alimente si despre nutritia corecta;
 • Le dezvolta atentia si concentrarea, atunci cand urmaresc retetele pas cu pas;
 • Le dezvolta creativitatea si imaginatia, cand inventeaza preparate noi;
 • Le exerseaza rabdarea, asteptand rezultatul final;
 • Experiente senzorialae ce dezvolta simturile: pipait, miros, gust;
 • Ii ajuta sa inteleaga fenomene fizice sau chimice, legate de combinarea alimentelor precum si de transformarea acestora in timpul gatirii;
 • Devin mai încrezători, odata ce obtin preparatul final la care au lucrat;
 • Ii ajuta in educarea gustului;
 • Inteleg mult mai multe despre risipa alimentara si cum sa o previna;
 • Si cel mai important, petrec timp de calitate!

Prin acest concept de educație culinară și dezvoltare personală vrem să scoatem copiii din zonele lor de confort, din timpul petrecut în fața televizoarelor, tabletelor și a jocurilor online.

 

Ei petrec deja suficient de mult timp în fața laptopurilor din cauza vremurilor pe care le trăim, cât și a evoluției școlii în mediul online și de aceea venim cu alternativa de a petrece timp de calitate într-un loc sigur, într-un mediu specializat în care pot socializa și își pot face prieteni noi.

NISRIN STOICA

CO-Fondator Horeca Culinary School & CEO Kids Chef Academy

“Cred că o femeie își determină adevăratele valori tocmai atunci când devine mamă. A fi mamă te face să vezi mai clar dezvoltarea și nevoile copiilor.
De fapt așa a luat naștere și conceptul de școală premium de educație culinară. Cred că întotdeauna cele mai strălucite idei pornesc de la propriile nevoi.
Am descoperit de-a lungul timpului că există o necesitate atât pentru copii, cât și pentru tineri să învețe să mănânce corect, să descopere mai multe despre hrană, cel puțin mai multe decât știam noi în copilărie.
Cred cu tărie că avem nevoie ca tinerii și copiii să aibă abilități reale de viață, ceea ce îi va ajuta în dezvoltarea lor personală și chiar profesională de-a lungul vieții”

RAMONA MARIA DINCA

PR & Communications Manager of Horeca Culinary School & Kids Chef Academy Partner

“Timpul petrecut gătind cu cei mici este mult mai distractiv și satisfăcător decât ceea ce se întâmplă în școlile tradiționale.
Astfel de activități educaționale fac parte din sfera educației non-formale, adică se bazează pe dezvoltarea abilităților personale”.

ATELIERELE DE GĂTIT - SESIUNILE DE PRIMĂVARĂ

Primăvara este momentul în care pământul încolțește o nouă creștere, iar ingredientele proaspete și tinere, cum ar fi mazărea, ridichile și salata verde, încep să devină ușor disponibile.

Folosind ingrediente proaspete, suntem capabili să stârnim imaginația și papilele gustative ale celor mici, dar și a celor mari.
Înscrie-te la cursurile din sesiunile noastre de primăvara și oferă copilului tău o nouă perspectiva asupra alimentelor. Le vom arata cum să creeze rețete pe care să le iubească.

Înregistrati-vă la cursurile din sesiunile noastre de primăvara și lăsați sezonul proaspăt să-i ispitească chiar și pe cei mai pretențioși copii.

ATELIERELE DE GĂTIT - SESIUNILE DE VARĂ

Vara oferă o mulțime de ingrediente proaspete și ce moment mai bun pentru a profita de aceasta recoltă plină de culoare, decât sesiunile noastre de vară. Arătându-le cum să creeze mâncăruri gustoase și proaspete, le dezvoltăm celor mici abilitați practice ce îi va ajuta pe tot parcursul vieții.

Cursurile din sesiunile noastre de vară oferă copiilor o alternativă unică la activitățile de vară și îi îndepărtează din fata ecranelor telefoanelor și a tabletelor. Copiii tăi vor părăsi bucătăria noastră entuziasmați de ingredientele, rețetele și alimentele pe care le-au încercat și se vor simți încrezători să le pregătească acasă pentru familie.

Oferă copiilor tăi o experiență unică pentru vara lor, înregistrându-te acum.

ATELIERELE DE GĂTIT - SESIUNILE DE TOAMNĂ

Pe măsură ce soarele verii începe să ardă mai domol și frunzele încep să cadă, atenția noastră se îndreaptă spre recolta de toamnă.

La Kids Chef Academy nu lăsăm schimbarea anotimpurilor să ne împiedice în a crea mâncăruri delicioase și hrănitoare.

Îmbrățișam schimbarea, arătându-le cursanților noștri cum să creeze rețete de sezon care folosesc cele mai proaspete ingrediente disponibile.

Copiii tăi vor pleca cu pasiunea pentru mâncare și natură, împreună cu abilitați valoroase de viață.

 

ATELIERELE DE GĂTIT - SESIUNILE DE IARNĂ

Iarna aduce zile mai scurte, nopți mai lungi petrecute în interior și vreme rece. Dar când copiii intră în bucătăria noastră — coacerea caldă, preparatele fierbinți și lecțiile noi le aduc zâmbete pe chip.

Copiii vor fi încântați să dobândească noi abilități și să își crească încrederea pentru a putea face parte din planificarea mesei de sărbători în familie. Și vei fi încântat să ai ajutorul lor!

Un număr remarcabil de alimente care ne mențin corpul sănătos prosperă de fapt în lunile mai reci de iarnă, iar acestea vor fi prezente în rețetele pe care copii le vor învăța.

Iarna este sezonul bucuriei și nu vor lipsi binecunoscutele ateliere de turtă dulce, Căsuța Magică de Turtă Dulce, Advent Calendar, Biscuiți decorați și multe alte surprize.